I Totota, Liberia, ligger Den lutherske Kirkes teologiske uddannelsescenter: Louis T. Bowers Lay Leaders and Ministers Training Center.

Her uddanner man lægmandsledere, evangelister og ordinerede diakoner. Det har man gjort siden september 2006 hvor det første hold elever begyndte på centeret efter borgerkringens afslutning i 2003.

Uddannelsen er bygget op med fire moduler over to år. Et modul består af ni ugers ophold og undervisning på centeret. Det første modul - niveau 1 - er et begynderkursus for lægfolk med lederopgaver i menighed og kirke. Niveau 2 og 3 er for evangelister, og niveau 4 er for ordinerede diakoner (som i Liberia er en slags hjælpepræst).

Centeret ledes af den liberianske præst, Lydia Manawu Weagba, med støtte af missionær Finn Hougaard. Han er udsendt af Dansk Ethioper Mission som teologisk konsulent og underviser. Udover Lydia og Finn råder centeret over to faste undervisere.

Fremtidsplaner

Som et led i Den lutherske Kirkes strategiplan for 2010-2015, skal centeret planlægge og gennemføre tre nye undervisningsforløb ved siden af det nuværende program:

  1. Kursus på et semester/ni uger i luthersk teologi for de kandidater der afslutter på den metodistiske Gbarnga School of Theology. Første hold begynder den 1. august 2011.
  2. Kursus på to semestre for ordinerede diakoner der skal uddanne sig til præster i landdistrikterne.
  3. Continued Education for Ministers, CEM: Ugekurser som et led i præsters og ordinerede diakoners videreuddannelse så de kan opnå større teologisk kompetence.

    

Centerets hovedbygning med undervisningslokaler. Centeret ligger på kirkens grund i Totota.

Elever følger undervisningen.

Elever fordyber sig på centerets teologiske bibliotek.

Lydia Manawu Weagba er centerets leder.