SKOLEGANG TIL FORÆLDRELØSE BØRN, LIBERIA

Ofte møder rådgiverne i Den lutherske Kirkes aids-projekt i Liberia børn hvis forældre er syge eller døde af aids. Mange af disse børn bor hos slægtninge eller hos andre der har taget dem til sig. Her får de forældreløse børn ikke altid den kærlighed og omsorg de har behov for, og mange af dem går ikke i skole. Folk er fattige, og familiens egne børn kommer i første række.

Det er vigtigt at børnene kommer i skole så de siden kan forsørge sig selv og deres familier, og derfor støtter Dansk Ethioper Mission skolegang for forældreløse børn. Bevillingen er DEMs bidrag til en langt større bevilling fra DANIDA til kirkens aids-projekt, og DEMs bidrag finansieres af en støttegruppe i Gjern.

I skoleåret 2013-2014 får 199 børn betalt deres skolegang, bøger og skoleuniform via projektet. Desuden får 11 unge sponseret deres videre uddannelse. Det er rådgiverne i kirkens aids-projekt der bestemmer hvilke børn der skal have støtten, og det er også dem der følger op på hvordan børnene har det, og hvordan de klarer sig.

Judith forrest til venstre.

Judith

Judith er en forældreløs pige på 19 år som bor alene. Hun passer sig selv og sin skolegang. Se hvordan hendes hjem ser ud og følg hende en dag i skole og på markedet.

Se video om Judith her
Og se undervisningsmaterialet "Tema Liberia" her.

Kategori:

Kirkens hjælpearbejde

Fokusområde:

Diakoni og bistand

Finansiering:

Støttegruppe i Gjern via Dansk Ethioper Mission